Vakantiehuizen in Overijssel

Vakantiehuizen in Overijssel

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Wat is een caravan?

Een caravan is een woning die verplaatsbaar is en veel gebruikt wordt door vakantieganger. Een caravan wordt veelal achter een auto bevestigd. De meeste mensen gebruiken een caravan om te kamperen en verblijven er alleen in gedurende hun vakantie, slechts enkele mensen wonen er permanent in.

Wanneer een caravan niet gebruikt wordt dan wordt hij gestald bij een professional of een agrariër, caravans mogen namelijk niet voor een lange tijd langs een openbare weg geplaatst worden. Mocht je de caravan niet vaak genoeg gebruiken, dan kun je wellicht beter een caravan of camper huren als je op vakantie wilt gaan. Dit bespaart namelijk behoorlijk in de kosten. Caravans worden in de volksmond ook wel sleurhutten genoemd. Er bestaan ook caravans die zo groot zijn, dat ze niet over de weg vervoerd mogen worden. Deze caravans heten stacaravans en worden meestal door transportbedrijven op een staplaats afgeleverd, deze stacaravans blijven vaak op een vaste plek staan.

Waar moet je aan denken als je je caravan verkoopt?

Het is belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt wanneer je je caravan wilt verkopen. Het is natuurlijk belangrijk dat je caravan en top uit ziet wanneer je hem verkoopt, mensen krijgen zo een goed gevoel wanneer ze de caravan zien. Controleer daarom je caravan op de volgende punten: Werken de koppeling, het neuswiel, en de uitdraaistenen nog volgens behoren, zo niet moeten deze vervangen worden. Zijn de banden al aan vervanging toe en heeft de caravan geen schade?

Moeten er spullen van de keuken van de caravan vervangen worden of werkt alles nog volgens behoren? Dit zijn belangrijke punten om op te letten en om eventueel te vervangen voordat je je caravan verkoopt. Wanneer de caravan die je verkoopt zwaarder is dan 750 kilogram moet hij worden overgeschreven op de naam van de koper van de caravan. Als dit niet gebeurt blijf je verantwoordelijk voor de verplichtingen die horen bij het op de naam hebben van een caravan. Dit betekent dat jij de bekeuring moet betalen die de caravan kan krijgen wanneer de caravan nog op jouw naam staat. Je kunt je caravan verkopen aan een particulier, een rechtspersoon of een RDW erkend bedrijf.

Wat is een tweedehands caravan waard?

Het is natuurlijk handig om te weten wat je caravan waard is als je hem wilt verkopen. Het vaststellen van de waarde van je caravan hangt af van een aantal factoren, het ligt er natuurlijk aan hoe oud je caravan is en of hij schadevrij is of niet. De waarde van een caravan zakt namelijk wanneer hij schade heeft opgelopen en de caravan kan zelfs total loss worden verklaard wanneer hij schade heeft, dan kan hij niet meer verkocht worden. Verkoop jouw caravan eenvoudig op verkoopjecaravan.nl!

Ook het extra toebehoren die je er bij wilt verkopen tellen mee. Het is belangrijk dat je een schatting kan maken van de dagwaarde van je caravan, je onderhandelingspositie is dan een stuk sterker. Een koerslijst die je online kan vinden op het internet kan je een handje helpen met het verkopen van je caravan. De koerslijst kan je namelijk een schatting geven van de dagwaarde die de te verkopen caravan heeft.

Ruim 20 jaar ervaring

Gasten beoordelen ons met een 9,1

Meer dan 3.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice