Vakantiehuizen in Overijssel

Vakantiehuizen in Overijssel

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Vakantie in Overijssel

Vakantiehuizen in Overijssel huren

De provincie Overijssel ligt in het oosten van Nederland en staat bij velen bekend als een heerlijke vakantiebestemming! De provincie staat garant voor een mooie natuur, veel water en sfeervolle dorpen en steden. Breng tijdens uw vakantie in Overijssel een bezoek aan het schilderachtige Giethoorn, het karakteristieke Staphorst of ga cultuursnuiven in de steden Zwolle of Enschede. Door de grote hoeveelheid aan natuur staat de provincie ook wel bekend als ‘de Tuin van Nederland’.

Een vakantiehuis in Overijssel huren

Met één van onze vakantiehuizen in Overijssel bent u verzekerd van een perfecte vakantie in een prachtige omgeving. Tijdens uw vakantie in Overijssel kunt u optimaal genieten van de rust en de prachtige natuur om u heen. Zo kunt u in de twee natuurgebieden, Nationaal Park Weerribben-Wieden en Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, goed wandelen, mountainbiken en paardrijden. Maar ook wanneer u van varen houdt zit u in Overijssel goed. In de kop van Overijssel ligt het waterstreekdorp Giethoorn, ook wel ‘Hollands Venetië’ genoemd. Giethoorn is een gezellig Overijssels dorpje met vele grachten, typische bruggetjes, mooie boerderijtjes en vervenershuisjes. Stap samen met uw gezin, familie of vrienden in één van de punters en punter samen dit waterrijke gebied door.
Van een gezellig vakantiehuis, ruime bungalow tot een knus chalet, u vindt het hier allemaal! Zelfs een kunt u een familiehuis huren. De familiehuizen/groepsaccommodaties bieden u veel ruimte en comfort, precies wat u nodig bent tijdens uw vakantie met familie en/ of vrienden. U kunt ervoor kiezen om een vakantiehuis in Overijssel aan het water huren of bij het bos. Wanneer u van luxe en ontspanning houdt zijn de vakantiehuizen met sauna in Overijssel zeker iets voor u! Zo kunt u ontspannen, relaxen en optimaal genieten van een welverdiende vakantie.

Ontdek de drie regio’s van Overijssel

De provincie Overijssel is onder te verdelen in drie regio’s namelijk, De kop van Overijssel, Salland en Twente.

De kop van Overijssel staat bij velen bekend als waterland. Dit komt doordat de oude veengebieden van de Wieden en Weerribben een afwisselend waterlandschap vormen. Het gebied leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling, fiets- of vaartocht. Eén van de bekendste plaatsjes in De Kop van Overijssel is Giethoorn. Op een heerlijke voorjaars- of zomerse dag is het erg leuk om hier een fluisterbootje te huren. Met een vakantiehuis in Giethoorn kunt u het idyllische waterdorp zelf ontdekken! Ook zijn er in de Kop van Overijssel veel ‘boerendorpen’ te vinden zoals Paasloo en de karakteristieke Zuiderzeestadjes Steenwijk, Vollenhove, Blokzijl en Zwartsluis. Zo zijn de vakantiehuizen in Paasloo ook zeker een aanrader! Huur een gezellige bungalow, of als u met uw hele familie en/ of vrienden er eens op uit wilt, een gezellige groepsaccommodatie in Paasloo.

Midden in Overijssel ligt Salland. In Salland liggen de Nederlandse ‘bergen’ zoals de Friezenberg, Lemelerberg, Luttenberg en Holterberg. In het midden van Salland vindt u vele riviertjes en beekjes. Zo ligt in het westen ‘de IJssel’, in het noorden rivier ‘de Reest’, in het oosten ‘de Regge’ en in het zuiden ‘Schipbeek’. Met een vakantiehuis in Dalfsen kunt u de vuurstenen voorwerpen uit de middensteentijd bewonderen. Het landschap van Salland is erg afwisselend. Zo zijn er bij de IJsselstreek veel weilanden met grote boerderijen, akkers, zandverstuivingen en poolwoestijnen te vinden. Kom genieten in één van de vakantiehuizen in Overijssel en ontdek de eeuwen oude Hanzesteden zoals Deventer.

In het oosten van Nederland vindt u de streek Twente. Deze prachtige streek heeft kronkelende beekjes, riviertjes, veel platteland, bossen en grote loofbossen. Wanneer u op vakantie of vlakbij Twente op vakantie bent is een bezoek aan de plaatsen Delden, Enschede, Almelo of Hengelo zeker aan te raden. Twente is een agrarisch gebied, maar ook zijn er veel water- en natuurparken te vinden. Met een vakantiehuis in Overijssel kunt u de vele landgoederen, kastelen en havezaten die Twente rijk is komen bezoeken.

Trek de natuur in vanuit uw vakantiehuis in Overijssel

Wanneer u van natuur houdt kunt u in Overijssel uw groene hart ophalen. Al fietsend, wandelend of varend kunt u de polders, landgoederen, meertjes, moerasbossen en rietlanden ontdekken die Overijssel rijk is. Zo treft u in Nationaal Park Weerribben-Wieden het grootste laagveenmoeras van Europa aan. Water en land wisselen elkaar af met meren, sloten en vaarten, hooilanden en weilanden, rietlanden en moerasbossen. Door de afwisseling van water en land komt u vele bijzondere planten- en dierensoorten tegen. Tevens is een bezoek aan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ook zeker een aanrader! Het park, gelegen tussen Holten en Hellendoorn, is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Overijssel. Hier kunt u urenlang fietsen, mountainbiken of wandelen over de glooiende heidevelden en bossen. Wanneer er in de wintermaanden sneeuw ligt kunt u hier zelfs sleetje rijden! Of bezoek, vanuit uw vakantiehuis in Oostmarsum, het natuurgebied ‘Het Springendal’. Dit natuurgebied, met de bijnaam ‘De tuin van Nederland’, is zeker een bezoek waard.

Wat is er te doen in Overijssel

Naast het ontspannen en ontdekken van de natuurgebieden heeft Overijssel ook veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, cultuur, spanning en sensatie. U kunt in Overijssel rondreizen naar keuze: met de auto, fietsend, wandelend, met de boot, te paard en zelfs per rijtuig of koets behoort hier tot de mogelijkheden! Overijssel heeft vele interessante plekjes die zeker een bezoek waard zijn. Mooie gebouwen, molens, musea, natuurgebieden, u vindt het hier allemaal. Zo is een dagje weg naar Avonturenpark Hellendoorn zeker een aanrader. Het familiepretpark heeft ruim dertig topattracties en shows waar u zich de hele dag kunt vermaken. Raas mee in de achtbanen, stap in de wildwaterbaan of geniet samen van de familieshow van Kareltje en Jasmijn. Wanneer u in Zwolle, de hoofdstad van Overijssel, bent, is een bezoek aan het Stedelijk Museum zeker een aanrader! Hier vindt u prachtige schilderijen, keramiek, meubelen, afwisselende exposities en nog veel meer! Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een speurtocht volgen die hen door het museum heen leidt. Tijdens uw vakantie in Overijssel kunt u ook een bezoek brengen aan De Waag in Deventer. Op de Brink, in de binnenstad van Deventer, vindt u dit prachtige gebouw dat vroeger werd gebruikt om goederen in te wegen.

De hoofdstad van Overijssel, Zwolle

Wanneer u op vakantie bent in Overijssel is een bezoek aan de hoofdstad Zwolle zeker de moeite waard. U kunt er kanovaren, waterfietsen en een rondvaart maken door de Zwolsche grachten. Er is zelfs een varend pannenkoekenschip waar u kunt genieten van overheerlijke pannenkoeken. In Zwolle vindt u onder andere mooie kerken, monumenten, musea, statige koopmanshuizen en sierlijke handelskantoren. Zwolle is een bruisende stad met veel kunst en cultuur. Zo is een bezoek aan het ‘Stedelijk Museum’ of het ‘Harley Davidson Museum’ zeker een aanrader. Of ga samen een dagje met de kinderen naar Ecodrome. Ecodrome is een mooi themapark waar natuur, educatie en recreatie dwars door elkaar heen lopen. Ook wanneer u van winkelen houdt is Zwolle een goede uitvalsbasis. In de binnenstad zijn vele winkels, boetiekjes, eetcafés en restaurants te vinden.

Uit eten in Overijssel

De provincie Overijssel heeft een rijke traditie en dit geldt zeker ook op culinair gebied! Zo is de beroemde ‘Deventer koek’, een soort ontbijtkoek, erg lekker als tussendoortje! Vroeger werd deze koek volgens strenge gemeentelijke aanwijzingen gebakken, zodat de kwaliteit constant was. Wanneer u in Overijssel uit eten gaat ontbreekt de ‘Overijsselse spekpannenkoek’ zeker niet op de menukaart. Deze heerlijke pannenkoek wordt gemaakt van pannenkoekenbeslag waaraan heerlijke rookspek is toegevoegd. De rookspek wordt eerst uitgebakken en dan pas door het beslag geroerd. Zeker het proeven waard wanneer u samen met het gezin uit eten gaat.
De provincie Overijssel heeft u veel te bieden qua eetgelegenheden. Zo kunt u ervoor kiezen om naar een chique restaurant, een klein huiselijk eetcafé, sushibar of steakhouse te gaan.

Voor een heerlijke vakantie in Nederland zit u goed in de prachtige provincie Overijssel! De vakantiehuizen in Overijssel variëren van knusse chalets en luxe villa’s tot ruime groepsaccommodaties. De vakantiehuizen staan verspreid over de verschillende regio’s in vele afwisselende gebieden. Boek samen met uw gezin, familie of vrienden een vakantie naar Overijssel en ontdek al het moois! Voor een weekend, midweek of weekje weg in Overijssel bent u bij ons aan het juiste adres!

Ruim 20 jaar ervaring

Gasten beoordelen ons met een 9,1

Meer dan 3.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice